Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων με χρήση Αντλιών Θερμότητας

Αγαπητοί φίλοι,

Έχοντας πάντα σαν κύριο στόχο μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα, σε υπάρχοντες όσο και σε νέους πελάτες μας, θεωρούμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε προκειμένου να σας προτείνουμε ενεργειακά αναβαθμισμένες λύσεις, που θα σας εξοικονομήσουν άμεσα χρήματα μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης της θέρμανσης σας (άνω του 50%).

Οι αντλίες θερμότητας έχουν έχουν ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία καθώς χρησιμοποιούν την θερμική ενέργεια του περιβάλλοντος, για να αποδώσουν το θερμικό ή ψυκτικό τους έργο. Ο βαθμός αποδοτικότητας cop κυμαίνεται από 3,50 – 5,00 ανάλογα με την τεχνολογία, που ερμηνεύεται ότι: για κάθε 1 (kw) ηλεκτρικής ισχύος που καταναλώνουν οι μονάδες, αποδίδουν 3,50 – 5,00 (kw) θέρμανση ή ψύξη. Σε μερικό φορτίο αλλά & δεδομένων των πολύ ευνοϊκών καιρικών συνθηκών στην Νότια Ελλάδα ακόμη και σε φουλ φορτία μπορεί να προσεγγίσει και το 10,00 !!

Με την χρήση των α – θ, συμβατικών και κυρίως των inverter έχει επιτευχθεί πλέον:

  • η μέγιστη απόδοση του συστήματος.
  • η σημαντικά χαμηλότερη ηλεκτρική κατανάλωση.

Ο cop (βαθμός απόδοσης) των α – θ είναι μεταβαλλόμενος με βάση την εξωτ. Θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αντίθετα ο βαθμός απόδοσης ενός λέβητα πετρελαίου ή αεριού είναι σταθερός και κυμαίνεται από 70% σε παλαιούς λέβητες + καυστήρες, έως 96% σε σύγχρονους, αλλά συνάμα και πολύ καλών εταιριών προϊόντα*. (103-107% με λέβητες συμπύκνωσης καυσαερίων!!) (* της πρώτης εταιρείας στην Ευρώπη: “Viessmann” Γερμανίας.

Επιγραμματικά : βάσει πραγματικών καταναλώσεων σε οικίες πελατών μας τα 5 τελευταία έτη, έχει προκύψει ωφέλεια στο κόστος ενέργειας τους, όταν μετέτρεψαν την χρήση πετρελαίου ή αεριού σε ηλεκτρική κατανάλωση μέσω αντλιών θερμότητας, από 50% έως & 84%!! (ακόμη και σε καλοριφέρ). Η συνολική χειμερινή δαπάνη της λειτουργίας θέρμανσης με α-θ, θα ανέλθει στην δαπάνη ενός μηνός με πετρέλαιο!!

Το κυριότερο ! Εκτός της θέρμανσης εξασφαλίζετε πλέον και τον δροσισμό ή ψύξη, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού δίχως επιπλέον κόστος άλλων μηχανημάτων για τον δροσισμό ή μέσω fan coils για την ψύξη. Επίσης έχετε και την συνεχή υποστήριξη των ζεστών νερών χρήσης (μέσω μπόιλερ) χειμώνα – καλοκαίρι από την α-θ και με προτεραιότητα δίχως την φροντίδα σας!! (όπως και με την αντιστάθμιση του λέβητα).

Έχοντας τα απαραίτητα στοιχεία της μελέτης σας, μπορούμε να σας αποστείλουμε, την πρόσφορα μας.

Εμπιστευτείτε μας (όπως μέχρι σήμερα έχουν κάνει δεκάδες πελατών μας) και κερδίστε χρήματα και καθαρό περιβάλλον, βελτιώνοντας ενεργειακά το σπίτι σας, με την αξιοπιστία του ονόματος της «ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΗΣ» και με τις α – θ των κορυφαίων εταιρειών:

α) “CARRIER” Αμερικής, της πρώτης εταιρείας κλιματισμού στον κόσμο της οποίας είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι από το 1978!

β) “TOSHIBA” Ιαπωνίας &

γ) “ATLANTIC” Γαλλίας
Η επιλογή τους γίνεται, με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε σπιτιού από τεχνικής άποψης. Είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή τους!!! Πελατολόγιο στην διάθεση σας!

 

Με εκτίμηση

Παν. Κ. Μαντζανας
Μηχανολόγος Μηχανικός